Mătreața – Cum o ținem sub control?

Întâlnită frecvent la adulții tineti, mătreața poate apărea la orice vârstă și poate afecta orice tip de scalp. Deși cauzele mătreții nu sunt în întregime cunoscute, apariția și severitatea acesteia pot fi ținute sub control.

matreata - prevenire si tratament

Mătreața, cojile de piele moartă care se desprind de pe scalp, poate apărea la orice vârstă, însă este foarte frecvent întâlnită la adulții tineri. Deși este adesea asociată cu o afecțiune numită seboree (care face ca pielea să fie excesiv de grasă), ea poate afecta orice tip de scalp – uscat sau gras.

Ca regulă generală, cu cât scalpul este mai gras, cu atât mătreața are manifestări mai neplăcute. În cele mai grave cazuri, atunci când apare sub forma unor solzi grași care se lipesc de păr și de piele, mătreața poate provoca iritații severe.

Cauza apariției mătreții este necunoscută, astfel că ea nu poate fi propriu-zis vindecată, ci numai ținută sub control. În cazurile ușoare, spălarea capului de 2 ori pe săptămână cu un șampon obișnuit poate fi suficientă. Vedeți și articolul despre îngrijirea părului. Cazurile severe de mătreață este recomandat să fie tratate cu un produs special din comerț care să conțină acid salicilic, gudron sau seleniu. Respectați instrucțiunile producătorului în ceea ce privește frecvența folosirii. Femeile însărcinate și mamele care alăptează trebuie să evite seleniul.

Dacă problema persită și după câteva săptămâni, cereți sfatul unui medic, care poate stabili dacă nu cumva mătreața este provocată de eczeme sau de o dermatită și vă poate recomanda tratamente adecvate.

Lasă un comentariu

Pin It on Pinterest