Reţete pentru diabet

Diabetul nu mai este un obstacol pentru mâncăruri gustoase. Aici am adunat reţete pentru fiecare gust, care ţin cont de regimul deosebit pentru diabet.

retete pentru diabet

Chiftele ca aperitiv

Acest fel de chiftele sunt convenabil de avut, chiar șI la frigider. Le puteți servi ca pe gustări cu niște sosuri. Adăugați jumătăți de chiftele la cartofi, macaroane, fasole bătută sau la salate. Sunt excelente și la sandvișuri, de asemenea.

Ingrediente: 900 g de carne de porc ușoară, 1 cană de apă rece, 1⁄4 cană de sos de soia, 1⁄4 linguri de piper negru proaspăt măcinat.

Timp de preparare: 45 de minute.

Instructiuni:
1. Încălziți cuptorul la 190°C.
2. Cu mâinile sau cu o lingură de lemn amestecați carnea, apa, sosul de soia și piperul într-un castron mare. Faceți formele de chiftele după mărimea dorită (amestecul nu va fi foarte moale și chiftelele nu vor fi perfect rotunde). Aranjați-le aproape una de alta într-un singur rând pe o tavă de copt neunsă.
3. Coaceți timp de 20 până la 30 de minute. Luați din tavă și serviți imediat înmuind în sos, ca pe dressingurile favorite de salată sau alegeți din sugestiile de mai jos. Folosiți scobitorile pentru a le înmuia bine în sos. Sau luați din tavă, lăsați să se răcească, acoperiți și puneți-le în frigider. Serviți-le reci sau reîncălzite.

Informații nutriționale per o porție de 7 chiftele: 200 calorii, 13 grame proteine, 16 grame grăsimi totale (6 grame grăsimi saturate), 1 gram carbohidrați, 7 grame fibre dietetice, 55 miligrame colesterol, 390 miligrame sodiu.

Salată de pui cu nuci

Carnea de pui e printre cele mai sănătoase. Acelaşi lucru putem spune şi despre salate. Aşadar, avem o combinaţie destul de atractivă în acest sens. Sper să vă placă această combinaţie. Poftă bună!!

Ingrediente: 2 kg de piept de pui dezosat, fără pieliță, 3⁄4 cn de frișcă fără grăsimi, 3⁄4 cn de maioneză fără grăsimi, 2 Li de oțet din vin alb, 4 buc de țelină, tăiată în cuburi mici, 1⁄2 cn de nuci, 1⁄4 cn de tarhon proaspăt tocat, 1 li sare, piper proaspăt măcinat, extra tarhon pentru garnisire.

Instrucţiuni:
1. Înmuiați pieptul de pui în zeamă de pui înăbușită până se înmoaie bine, circa 15 minute. Scurgeți, lăsați să se răcească, tăiați (sau mărunțiți) în bucățele mici.
2. Într-un castron mic, combinați frișca, maioneza și oțetul.
3. Combinați pieptul de pui și dressing-ul. (Poate fi făcut și ținut la frigider cu o zi în avans.)
4. Înainte de servire, adăugați țelina, nucile, tarhonul, sarea și piperul, după gust.

Informații nutriționale per ½ porție: 271 calorii (19% calorii din grăsimi), 46 grame proteine, 6 grame grăsimi totale (0,9 grame grăsimi saturate ), 7 grame carbohidrați, 1 gram fibre dietetice, 111 miligrame colesterol, 253 miligrame sodiu.

Supă de morcovi cu cimbru

O cremă de supă din piure de morcovi bine condimentată cu cimbru și cu puțină nucșoară. Cam asta ar fi pe scurt descrierea acestei rețete. Poftă multă!!!

Ingrediente: 6 cn de supă/zeamă de pe pui, 750 g de morcovi, feliați, 1 buc ceapă, tocată, 6 Li de unt, 1⁄2 cn de smântână, 2 Li de cimbru uscat, 1⁄8 li de nucșoară proaspăt măcinată, 1⁄4 li de sare, 1⁄8 li de piper negru proaspăt măcinat.

Instrucţiuni:
1. Într-o oală mare, combinați supa de pui și morcovii feliați. Fierbeți și înăbușiți acoperit timp de 20 minute sau până morcovii sunt moi.
2. Cu un procesor alimentar sau blender faceți un piure din amestec.
3. Într-o tigaie de mărime mică, gătiți în unt ceapa tocată, la flacără moderată, învârtind, timp de 3 minute, sau până se înmoaie. Adăugați ceapa în oală împreună cu smântâna, cimbrul, nucșoara, sarea și piperul. Fierbeți și înăbușiți timp de 5 minute. Luați de pe foc și lăsați să stea acoperită, încă 5 minute.

Plăcintă cu mere olandeză

Trebuie să vă placă plăcinta. Dacă vă place înseamnă că ați încercat deja plăcinta cu mere, celebră în țările anglo-saxone, însă e posibil să nu fi încercat această rețetă provenită din Olanda. Sper că o să vă placă!

Ingrediente: 5 cn de tarte de mere verzi, 1⁄4 cn de făină albă, 1⁄2 cn de ovăz rapid de gătit, 1⁄2 cn de substitut granulat de zahăr, 1⁄2 cn de suc concentrat de mere, înghețat, 1⁄2 li de scorțișoară măcinată.
Topping: 1/4 cană de făină albă, 1/2 cană de ovăz rapid de gătit, 1/2 cană de substitut de zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară măcinată, 1 pachet de amestec de budincă de vanilie instant, fără zahăr, 1/2 cană de unt sau margarină.

Instrucţiuni
1. Puneți merele într-un bol mare pentru amestec.
2. Amestecați făina, ovăzul, scorțișoara și îndulcitorul la un loc. Turnați peste merele feliate și amestecați bine.
3. Turnați sucul de mere peste și amestecați bine.
4. Puneți amestecul de mere într-o tavă cu formă de plăcintă; puneți deoparte.
5. Pentru topping: Combinați ingredientele uscate. Tăiați untul/margarina și puneți-l/o în ingredientele uscate până seamănă cu niște firimituri tari. Puneți amestectul peste umplutura plăcintei și apăsați.
6. Coaceți la 205°C) timp de 45 – 55 minute. Lăsați să se răcească complet înainte de servire.

Informații nutriționale per porție: 251 calorii, 12 grame grăsimi totale, 5 miligrame colesterol, 283 miligrame sodiu.

Vinegretă asiatică cu sparanghel și morcovi

Răcirea rapidă în apa rece ca gheața oprește procesul de gătire a sparanghelului și a morcovilor, astfel că aceștia nu se ard.

Ingrediente: 225 g morcovi, tăiați, curățați, 12 buc de sparanghel, 4 cn de frunze de salată verde tăiată, 1 cn de ciuperci proaspete enoki, 2 li de semințe de susan, prăjite (opțional), vinegretă asiatică (vezi rețeta mai jos).

Instrucţiuni:
1. Într-o oală de mărime medie gătiți morcovii, acoperiți într-o cantitate mică de apă fiartă, timp de 2 minute. Între timp, curățați sparanghelul. Adăugați-l la morcovi. Acoperiți și gătiți încă 4 – 6 minute sau până când legumele moi. Scurgeți; puneți imediat legumele în apă rece ca gheața. Lăsați așa pentru 1 minut. Scurgeți și lăsați să se usuce.
2. Aliniați farfuriile de salată cu salată verde. Aranjați morcovii, sparanghelul, și ciupercile pe salata verde. Stropiți cu vinegreta asiatică. Dacă vreți, presărați cu semințe de susan.
Vinegreta Asiatică: Într-un castron mic combinați 1/4 cană de salată italienească, 1 lingură de sos de soia, 1 linguriță de ulei prăjit de susan și 1/4 de linguriță de ardei roșu zdrobit.

Informații nutriționale per porție: 98 calorii, 2 grame proteine, 7 grame grăsimi totale (1 gram grăsimi saturate, 2 grame grăsimi monosaturate, 4 grame grăsimi polinesaturate ), 6 grame carbohidrați, 2 grame fibre dietetice, 0 colesterol, 153 miligrame sodiu, vitamina A: 0%, vitamina C: 25%, Calciu: 4%, Fier: 6%.

Lasă un comentariu

Pin It on Pinterest