Mirodeniile și medicina

Dacă n-ar exista mirodeniile, cu siguranță că mâncarea dv. ar avea cu totul alt gust. De aceea vă invităm acum la o scurtă călătorie în lumea acestor minuni culinare și… medicinale.

mirodeniile si medicina

Pătrunjelul este folosit adesea la ciorbe și supe. Atunci când este proaspăt conține vitamina A, C și fier alături de mirosul inconfundabil.

Usturoiul este prezent în mai toate bucătăriile tradiționale, fiind folosit atât la felurile obișnuite de mâncare, dar și la cele mai rafinate. El are efect benefic asupra sistemului cardiovascular și luptă împotriva celulelor canceroase.

Tarhonul este în egală măsură folosit în medicină și în gastronomie. El conține o mulțime de compuși care curăță organismul de substanțe dăunătoare, îl protejează de viruși și blochează cu succes activitatea celulelor cancerigene.

Cimbrul este „vedeta” bucătăriei franțuzești. El se folosește la prepararea supelor, sosurilor și a salatelor, dar și în fabricarea de medicamente și produse cosmetice.

Rozmarinul se folosește la tocănițele cu carne (pui, porc, miel, vită), dar și la brânzeturi. Cercetătorii au dovedit că ajută la ușurarea digestiei.

Salvia se pune adesea la salate, dar pentru că este un antiseptic ea este un bun medicament pentru afecțiunile ORL și în terapii împotriva diabetului. Ghimbirul este una dintre cele mai des utilizate mirodenii în Asia. Din ghimbir se prepară ceaiuri foarte bune pentru stomac și eficiente în curele de slăbire, dar și prăjituri deosebite.

Scorțișoara face minuni la placinta cu mere, salate de fructe și alte dulciuri. Ea a fost folosită din antichitate pentru a preveni infecțiile, indigestiile și ulcerul.

Oregano este o plantă mediteraneană utilizată în bucătăria italiană și cea grecească. În antichitate din frunze oregano se făceau cataplasme pentru tratarea durerilor musculare, pentru calmarea tusei și a problemelor stomacale.

Lasă un comentariu

Pin It on Pinterest